Vleestomaat Hippie Zebra is een middelgrote vleestomaat. Van vleestomaat Hippie Zebra is niet bekend waar deze vandaan komt. Deze middelgrote vleestomaat heeft een gemiddeld gewicht van 150 – 200 gram. De gemiddelde diameter van deze tomaten ligt tussen de 4 – 6 cm per stuk. De tomaten zijn rond en gebogen aan de bovenkant. Deze tomaten rijpen van groen naar rozerood met geelgroene strepen. Dit is dus een prachtige en bijzondere kleurcombinatie. Dit is een zeer apart en vrij uniek uiterlijk. Het lijkt wel een beetje op een tie-dye tomaat. Het vlezige en sappige heerlijke vruchtvlees heeft een heerlijke smaak. Het vruchtvlees is prachtig gemarmerd met alle kleuren die ook aan de buitenkant zitten. Deze tomaat heeft redelijk veel zaden voor een vleestomaat. Vleestomaat Hippie Zebra is een middelgrote plant met kleine stengels die niet al te breed wordt. Deze vleestomatensoort is zeer populair en geliefd bij allerlei kwekers. Dit omdat hij een prachtig en bijzonder uiterlijk combineert met een heerlijke smaak. Over deze plant is zeer weinig bekend. Vooral halverwege het seizoen is deze plant zeer productief. Middelvroege soort.
Gebruik deze tomaten in salades, in soepen, sauzen, pastasauzen, ovenschotels, stoofschotels en in alle gerechten met tomaten. Zorg voor voldoende zon en warmte en ondersteun de plant goed voor het beste resultaat. Tomaten bevatten veel vitamine C en lycopeen. Dit wordt het beste opgenomen in het lichaam als de tomaten zijn verwarmd. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 160 - 180 cm.
Binnen zaaien: februari - april
Kiemtijd: 6 -14 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 25 °C
Zaaidiepte: 2 - 3 mm
Uitplanten in de kas: zodra de zaailingen 20 cm groot zijn
Uitplanten in de volle grond: midden mei (na de IJsheiligen)
Plantafstand: 45 - 50 cm
Standplaats: zonnig - beschut (kas)
Dagen tot oogst: 60 - 90
Binnen zaaien kan vanaf februari in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan, bedek ze niet met grond omdat tomaten lichtkiemers zijn. Zet de trays warm weg op 20 - 25 °C en bedek de trays met huishoudfolie of een deksel. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Houd goed vochtig, maar niet te nat om rotting van de zaden te voorkomen. Verwijder de folie of het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verspeen de jonge zaailingen na een dag of 10 in apartje potjes. Zet ze nu iets koeler weg, rond 18 - 20 °C
Hard de tomaten, midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst af. Zet de potjes gedurende een week weg bij een temperatuur van 15 - 18 °C en geef ze gedurende deze periode weinig water. Zet ze na deze week op een zonnige en beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond buiten of in een onverwarmde kas.
Voor een goede oogst is het belangrijk om de planten goed te onderhouden. Zorg allereerst voor een goede ondersteuning door middel van stokken. Verwijder alle zijtakken die in de bladoksels ontstaan, het zogenaamde dieven. Rond eind juli - begin augustus is het belangrijk om de bladeren onder de laagst hangende trossen tomaten te verwijderen. Vanaf eind augustus - begin september kunnen alle bladeren worden verwijderd samen met de bovenste toppen van de planten zodat alle resterende groene tomaten nog een kans krijgen om te rijpen. Oogst de tomaten door ze met een schaar van de plant af te knippen. Tomaten kunnen niet lang worden bewaard. Bewaar tomaten buiten de koelkast. Tomaten die bijvoorbeeld tot saus zijn verwerkt kunnen wel worden ingevroren.