4e zadenbeurs 't Grom 3 maart 2019

Zondag 3 maart 2019 gooit ’t Grom de deuren open voor het nieuwe seizoen. En dat doet het enige groentemuseum van het land met alweer de derde editie van haar zadenbeurs. De vorige editie lokte alvast meer dan 600 bezoekers.

In de expogangen van het museum wandel je langs uiteenlopende standhouders die een ruime collectie van oude erfgoedrassen en unieke planten aanbieden. En heb je als bezoeker je eigen zaden bij, geen probleem, dan ruil je die met andere geïnteresseerden aan de grote ruiltafel in het Veilingzaaltje.

Kinderen kunnen intussen in, onder en rond de reusachtige aardkluit ontdekken hoe vroeger het land werd klaargemaakt voor het zaaiseizoen.

Meer informatie

Groenmoesmarkt 16 & 17 maart

De Groenmoesmarkt is een totaalmarkt voor natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel. 90 specialisten uit Nederland en Vlaanderen komen hier bij elkaar. Het woord ‘totaalmarkt’  heeft betrekking op de breedte van het aanbod dat tuinoverstijgend is (ook eetbare, in het wild voorkomende planten) maar behalve commercieel, ook zeer informatief is. Hier kun je je kennis verrijken op gebieden als biologisch moestuinieren, biodiversiteit, stads- en buurttuinieren en  praktische, op een aanschouwelijke wijze gebrachte voorbeelden van groenteteelt zien.

Meer informatie

2 artikel(en)

per pagina