Blog 123zaden

Handige tips en info over zaaien en kweken

  • Alles wat je wilt weten over pepers

    11/11/2017

    Oorsprong pepers:

    Pepers worden ook vaak Chilipeper of Chilies genoemd. Pepers komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Het natuurlijke leefgebied werd gevormd door de subtropische en tropische gebieden van Mexico, Centraal-Amerika en het Caraïbisch gebied. Lees verder

  • Pompoen tomatensoep met Crème Fraîche

    28/10/2017

    Pompoen tomatensoep met  Crème Fraîche

    Heerlijke, kruidige pompoen tomatensoep. Deze makkelijke en smakelijke soep (uit eigen tuin) staat binnen een halfuurtje op tafel en is een heerlijk herfstgerecht.

    Lees verder
  • Tomaten lekker, veelzijdig en gezond

    26/10/2017

    Oorsprong tomaten:

    Tomaten komen oorspronkelijk uit het gebied dat vroeger Meso-Amerika werd genoemd.  Dit gebied liep van Centraal-Mexico tot Nicaragua. Hier werden door de voorvaderen van de Inca’s en Maya’s planten gekweekt die de verre voorvader van onze huidige tomaat zijn. Lees verder

  • Zaaikalender juli - wat kan je nu nog zaaien?

    04/07/2017

    Zaaikalender juli - Wat kunnen we deze maand nog zaaien?

    zaaikalender juli 123zaden

    Vaak krijgen we de vraag wat kan er nu nog gezaaid worden? daarom maken wij voor elke maand een zaaikalender. Bij deze de zaaikalender juli.

    Lees verder
  • Zaaikalender juni - wat kan je nu nog zaaien?

    11/06/2017

    Zaaikalender juni - Wat kunnen we deze maand nog zaaien?

    zaaikalender juni 123zadenVaak krijgen we de vraag wat kan er nu nog gezaaid worden? daarom maken wij voor elke maand een zaaikalender. Bij deze de zaaikalender juni.

    Lees verder
  • Boerenkool de pittige wintergroente

    09/06/2017

    Oorsprong boerenkool:

    De geschiedenis van de boerenkool begint al zeer ver voor de geboorte van Jezus Christus. Toen werden eigenlijk alleen de stelen van de boerenkool gegeten. Veel later is men de malse en zeer gezonde bladeren ook gaan eten. Lees verder

  • Voorkom bitter smakende komkommers

    14/04/2017

    Elke komkommer kweker kent het fenomeen. Uw zorgvuldig gekweekte komkommers smaken enorm bitter. De ene soort heeft er meer last van dan de andere, maar die bittere smaak kent bijna iedereen. Lees verder

  • Het bouwen van een propagator

    15/12/2016

    Veel zaden van exotische planten hebben een hoge temperatuur nodig om te ontkiemen. Om er voor te zorgen dat er sprake is van een constante, instelbare temperatuur heb ik besloten om een propagator te bouwen. In deze blog omschrijf ik stap voor stap hoe ik deze heb gebouwd. Lees verder

  • Mizuna, de Aziatische raapsteel

    07/12/2016

    Oorsprong Mizuna

    Mizuna is een van oorsprong Chinese bladkool die al eeuwenlang in Japan gekweekt en gebruikt wordt. De Chinese naam van deze groente is Xiu Cai, ook vaak geschreven als Shui Cai. De Japanse naam is Mizuna. Het is een Aziatische raapsteelsoort. Die vooral veel in Aziatische landen wordt gegeten. Lees verder

  • De tuinboon, een gezonde peulvrucht

    07/12/2016

    Oorsprong van de tuinboon

    Het is onbekend waar de tuinboon oorspronkelijk vandaan komt en uit welke wilde plant de huidige tuinboon gekweekt is. Meer dan tienduizend jaar geleden werd de tuinboon al gekweekt in het gebied dat nu Turkije wordt genoemd. Hierna verspreidde deze voedzame en zeer gezonde groente zich via Egypte en Griekenland uit over heel Europa. Lees verder

Artikelen 1 tot 10 van 12 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2