Deze venkelsoort wordt speciaal gekweekt vanwege zijn heerlijke, vlezige, naar anijssmakende knol. Omdat de plant niet veel groter wordt dan 92 centimeter is hij ook zeer geschikt voor kleinere tuinen.
De knol kan gestoomd of gekookt worden en ook rauw in salades worden verwerkt. Ook zijn gevederde blad kan worden gebruikt bij kipgerechten, visgerechten, fijngehakt in sauzen en saladedressings.
Binnen zaaien: april - mei
Buiten zaaien: mei - juni
Kiemtijd: 10 - 20 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 22 °C
Zaaidiepte: ½ - 1 cm
Plantafstand: 20 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: juli - augustus
Binnen zaaien kan vanaf april - mei in trays gevuld met vochtige potgrond. Bedek de zaadjes met een dun laagje zaaigrond. Ze hebben licht en warmte nodig om te kiemen. Zorg dat de temperatuur zeer gelijkmatig is en laat vooral de temperatuur 's nachts niet dalen. Houd goed vochtig. Na ongeveer 4 weken, wanneer er geen kans meer is op nachtvorst kunnen de plantjes op ongeveer 20 cm van elkaar buiten worden geplant op een droge, zonnige plaats met goed waterdoorlatende grond.
Buiten zaaien kan vanaf midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst. Bij zaaien in rijen ongeveer 30 cm ruimte tussen de rijen aanhouden. Ook hierbij de zaden afdekken met een dun laagje zaaigrond. Zodra de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren kunnen ze op 20 cm worden uitgedund. Venkel heeft een droge, zonnige plaats met goed waterdoorlatende grond nodig. Geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Niet te dicht bij dille en andere venkelsoorten zaaien om kruisbestuiving te voorkomen.
Als de venkelbollen ongeveer 5 cm groot zijn, kunnen ze worden geoogst. Haal de bollen met een riek uit de grond, hierdoor worden ze zo min mogelijk beschadigd. Venkel kan ongeveer 3 weken worden bewaard op een koele plaats. Venkel kan ook worden ingevroren.