Pak Choi Taisai is een biologisch gekweekte, zeer snelgroeiend bladgewas dat oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. Dit heerlijk malse, heerlijk smakende bladgewas heeft grijsgroene bladeren die geen krop vormen, maar in een rozet groeien. De bladnerven en de stengels zijn allebei wit.
Deze heerlijke, enigszins exotische bladgroente lijkt wel een beetje op een oosterse variant van spinazie. Deze knapperige, malse groente heeft een beetje een Chinese koolachtige smaak en knapperigheid. De bladeren zijn donker grijsgroen en groeien zeer los tot een rozet.
Pak Choi Taisai bevat veel vitamine C, B en een heleboel mineralen. Het kan gekookt, gestoofd, geroerbakt en in soepen, stoofschotels, roerbakgerechten en alle Oosterse gerechten worden gegeten. Voordat u deze kool invriest moet u de bladeren ongeveer 2 minuten blancheren. Verder moet u de kool zo snel mogelijk na het oogsten eten, omdat de bladeren vrij snel slap worden.
Buiten zaaien: mei - augustus
Kiemtijd: 7 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 25 °C
Zaaidiepte: ½ - 1¼ cm
Plantafstand: 25 cm
Standplaats: zonnig
Dagen tot oogst: 42 - 56
Zaai vanaf mei buiten in de vollegrond wanneer de grond al begint op te warmen. Zaai dun en oppervlakkig. Bedek de zaden nauwelijks omdat paksoi een lichtkiemer is. Houd de grond goed vochtig en hark de zaden voorzichtig in de grond. Zaai deze soort niet te vroeg in het voorjaar omdat hij dan zeer gemakkelijk doorschiet.
Oogst deze Chinese kool vroegtijdig omdat te laat oogsten de smaak zeer negatief beinvloedt. Het is geen probleem als er een aantal bloemknoppen zichtbaar zijn bij het oogsten, dit beinvloed de smaak niet negatief. Behandel de grond tegen knolvoet met knolvoetvrij om problemen te voorkomen. Dun de zaailingen uit, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren op ongeveer 25 cm afstand. Geef voldoende water tijdens het kiemen, tijdens droogte en zodra de kolen beginnen te groeien. Na ongeveer 6-8 weken kan er worden geoogst. Blanceer de bladeren ongeveer 2 minuten voordat u de Taisai invriest. Gebruik de kolen zo snel mogelijk na het oogsten. Oogst enkele bladeren of de hele kool door deze te verwijderen met een riek.