Soort
Snijbiet
Latijnse naam
Beta vulgaris var. cicla
Artikelnummer
1264
Merk
123zaden Topselect
Aantal zaden
250

Op voorraad

€ 2,80
Productbeschrijving

Snijbiet Rhubarb heeft groot, gerimpeld, donkergroen blad met een lichte rode zweem. De nerven zijn donkerrood en de stengels zijn lichtrood tot felrood. Deze gemakkelijk te kweken, snelgroeiende soort wordt voornamelijk gekweekt voor het smakelijke blad. Snijbiet wordt ook wel warmoes, bladmoes en snijmoes genoemd. Snijbiet Rhubarb kan na ongeveer 60 dagen worden geoogst.

Snijbiet is een veelzijdige en gezonde groente. U kunt het blad van snijbiet koken, wokken, stoven, stomen, in de oven bereiden en kort koken net als spinazie of fijn gesneden toevoegen aan salades. Gebruik het blad van snijbiet ook in soep en stamppot. De smaak van snijbiet lijkt veel op de smaak van spinazie. Combineer snijbiet met kaas, eieren, aardappelen, kip, rundvlees, gehakt, komijn, kerrie en zoetere groentes als wortelen, courgettes, tomaten, prei en erwten. De stengels van snijbiet kunnen worden bereid net als asperges met bijv. een kaassaus of samen met het blad gekookt, waarbij de kooktijd wel wat langer is. Winterharde eenjarige.

Extra informatie Zaai instructies Downloads