Radijs National 2 is een biologisch geteelde, vroegbloeiende radijzensoort. Hij produceert een overvloed aan heerlijk smakende, kleine, ronde radijzen. De kleur van deze soort is rood met een witte onderkant. Deze hebben knapperig, mild, wit en heerlijk smakend vruchtvlees. Kan in diverse grondsoorten en klimaten worden geplant.
Radijs is een erg gezonde groente het bevat verschillende vitamines en mineralen. Vitamine A, B3, B5, B6, B9, B11, C en K. En mineralen o.a: calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan en natrium. Ook bevatten radijzen zoals heel veel groente weinig calorieën, maar wel veel vezels. Radijs kan uiteraard rauw worden gebruikt in allerlei verschillende gerechten, maar roerbakken, stomen en bakken kan ook. Houd de bereidingstijden kort om de knapperigheid niet te verliezen. Ook het blad van radijs is eetbaar en kan bijvoorbeeld worden geroerbakt, in stoofpotten, in stamppot, in soepen of worden bereid als een alternatief voor spinazie. Radijs smaakt heerlijk in combinatie met kaas, eieren, mayonaise, ham, bacon, kip, rundvlees, varkensvlees, olijfolie, zalm, makreel, appel en tonijn. En andere groente Zoals: witlof, sla, tomaten, aardappelen, lenteui, knoflook, spinazie, broccoli, zoete aardappel, rode bietjes, rucola en sperziebonen. Niet winterharde eenjarige.