Soort
Pepino (Meloenpeer)
Latijnse naam
Solanum muricatum
Artikelnummer
2834
Merk
123zaden Topselect
Aantal zaden
10

Op voorraad

€ 4,25
Productbeschrijving

Pepino wordt ook wel meloenpeer en appelmeloen genoemd. Het is een familielid van de nachtschadefamilie net zoals  aardappels, aubergine, pepers en tomaten. De pepino komt oorspronkelijk uit  het Andesgebied (Bolivia, Colombia en Peru). Hij rijpt van lichtgroen met paarse strepen naar donkerdergroen met paarse strepen. De smaak is een mix van meloen, peer en komkommer.

De pepino is zeer gezond hij bevat o.a. de vitaminen: A, B1, B2, B3, B11 en C. Vitamine C is in een grote hoeveelheid aanwezig in pepino. En de mineralen: calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, mangaan en zink. Hij bevat verder ook nog anti-oxidanten, vezels, eiwitten en weinig calorieën. Pepino is heerlijk in combinatie met: olijfolie, honing, hazelnoten, gorgonzola, kabeljauw, bieslook, bacon, parmaham, zalm, tonijn, munt, rode wijnazijn, mosterd, feta, paprikapoeder, chillipoeder, tomatenpuree en griekse yoghurt. En andere groenten en fruit zoals: ananas, appel, knoflook, tomaten, rucola, wilde rucola, rode bietjes, aardappelen, gemengde sla, mango, banaan, champignons, komkommer, meloen en paprika. Ook kan de pepino worden gebruikt als fruit of in combinatie met ijs als toetje of maak er een heerlijke exotische vruchtensalade. Er kan ook heerlijke jam, vulling voor vruchtentaart en zoete saus worden gemaakt van de vruchten van deze plant. De schil is net als bij een appel vrij hard en daardoor is de pepino langer te bewaren. Hoewel het mogelijk is om de hele pepino te eten, kan de schil heel hard worden als de pepino helemaal rijp is. Dit eet dan niet echt lekker, dus dan kan de pepino het beste worden geschild.  De pepino is in het groentevak van de koelkast ongeveer 2 - 3 weken te bewaren. Ze kunnen ook op kamertemperatuur ongeveer 4 - 5 dagen worden bewaard. Niet winterharde meerjarige. Hoogte: 100 cm.

Extra informatie Zaai instructies Downloads Overige informatie