Paprika Candy Cane is een opvallende paprikasoort. De plant heeft lichtgroen en wit gevlekt blad (bont blad). De paprika's beginnen groen wit gestreept en rijpen uiteindelijk geheel rood af. Voordat ze geheel rijp zijn, hebben de paprika's gestreepte kleurcombinaties in geel, bruin en oranje. Het heerlijke smakende vruchtvlees is dun en lekker knapperig. Net als alle paprikasoorten, kan Candy Cane in elk stadium worden gegeten, maar de smaak wordt zoeter naarmate de paprika rijper is. De langwerpige paprika's worden 8 - 10 cm lang en ongeveer 4 cm breed. Deze zeer productieve soort kan gemakkelijk in een pot worden gekweekt. Paprika Candy Cane combineert een prachtig en uniek uiterlijk met een heerlijke smaak.
Paprika is een zeer gezonde, lekkere en veelzijdige vruchtgroente. Paprika bevat o.a.: vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, C, E en K. En de mineralen calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium en zink. Paprika bevat ook veel voedingsvezels, het aminozuur cysteïne en veel fotonutriënten en weinig calorieën en geen vet. Het is dus een goede keus voor mensen die graag wat willen afvallen. Paprika is ook veelzijdig in de bereidingswijzen. U kunt paprika: rauw gebruiken, koken, grillen, bakken, roosteren, stomen, wokken en tenslotte ook gevuld bereiden. Paprika is erg lekker met: kaas, knoflook, varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, kip, uien, eieren, aardappelen, rundergehakt, bieslook, appel, pasta, mosterd, olie, zalm, citroen, olijfolie, rozemarijn, tonijn, ananas, kaneel, noten, rode wijn en garnalen. Paprika is ook erg lekker in combinatie met diverse groenten: sla, prei, courgette, tomaten, wortelen, aubergines, erwten, mais, bleekselderij, rode peper en bosui. Niet winterharde meerjarige. Hoogte: 60 - 75 cm.
Voorweken: 12 uur
Binnen zaaien: februari - april
Buiten zaaien: vanaf mei
Kiemtijd: 7 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 22 - 25 °C
Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm
Verspenen: 2 - 3 weken na zaaien
Uitplanten: in mei, na de IJsheiligen
Plantafstand: 40 - 50 cm
Standplaats: kas - serre
Dagen tot oogst: 95 - 110
Binnen zaaien kan vanaf februari in trays gevuld met goed vochtig gemaakte potgrond. Zaai oppervlakkig en spaarzaam. Bedek de zaden met een zeer dun laagje zaaigrond, omdat paprika's lichtkiemers zijn. Doe een deksel op de trays en zet ze in een propagator om een zo constant mogelijke en hoge temperatuur te garanderen. Laat de temperatuur vooral 's nachts niet dalen. Houd de zaden goed vochtig. Week de zaden voor een snellere ontkieming, ongeveer 12 uur voor het zaaien in lauwwarm water. Verwijder het deksel, zodra de zaailingen opkomen. Houd goed vochtig, warm en licht. Verplant de zaailingen in grotere, aparte potten 2 - 3 weken na de ontkieming. Nu kunt u ze iets koeler wegzetten op 18 - 20 °C.
Hard de zaailingen, ongeveer 10 - 14 dagen af door ze overdag buiten in de zon te zetten of zet uw zaailingen in de koude bak. Hierna kunt u de plantjes, vanaf half mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst buiten zetten. Zet uw planten in een onverwarmde kas, serre of verwarmde kas. Eventueel een zeer zonnige en beschutte plek buiten kan ook. Paprika's zijn warmteminnende planten die veel warmte, zonlicht en beschutting nodig hebben om een goede oogst te geven.
Buiten zaaien kan vanaf mei. Zorg voor een zeer zonnige, warme, beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond. Wacht met zaaien tot er geen kans meer is op nachtvorst. Zaai de zaden oppervlakkig en spaarzaam en druk ze voorzichtig in de grond. Bedek met een zeer dun laagje grond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Dun de jonge zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, uit op 40 - 50 cm. Geef regelmatig water en zodra de paprika's zich ontwikkelen elke week wat zoals bijv. Chilifocus. Geef uw planten een goede en stevige ondersteuning. Oogst de paprika's door ze voorzichtig van de plant af te knippen of door de vruchten voorzichtig van de plant af te draaien.