Soort
Knolselderij
Latijnse naam
Apium graveolens var. rapaceum
Artikelnummer
1782
Merk
123zaden Topselect
Aantal zaden
1800

Op voorraad

€ 2,80
Productbeschrijving

Knolselderij Giant Prague is een oud Europees, langloof ras dat bekend staat om zijn kleine, smakelijke, ongeveer 12½ diameter ronde knollen. Knolselderij is een bijzondere groente. Het is familie van anijs, pastinaak, peterselie, selderij en wortel. Het is een grote, enigszins lelijk uitziende knol die onder de grond groeit. Bovengronds groeit het blad dat wel wat lijkt op selderij en peterselie. Dit blad is ook te gebruiken als een kruidige vervanging van selderij en peterselie. Gebruik het bijv. in sauzen, soepen en bijv. bouillon, maar laat dit niet te lang meekoken i.v.m. smaakverlies. De smaak van knolselderij is bijzonder sterk en lekker.


Knolselderij is een zeer gezonde groente. Het bevat o.a. vitaminen: B1, B3, B5, B6, B11, C,E en K. En de mineralen: calcium, fosfor, ijzer,jodium,  kalium, koper, mangaan, magnesium, natrium, selenium en zink. Ook bevat knolselderij veel vezels en zeer weinig calorieën. Knolselderij wordt over het algemeen gekookt, geblancheerd en gebruikt in ovenschotels en stoofgerechten. Het wordt ook toegevoegd aan soepen (erwtensoep) en gepureerd als vervanging van aardappelen. Het blad wordt ook toegevoegd aan soepen. Knolselderij is heerlijk in combinatie met: peterselie, olijfolie, kip, gehakt, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, roomboter, slagroom, peren, appelciderazijn, appel, kaneel, nootmuskaat, serranoham, spek, gember, kerriepoeder, mayonaise, tijm, rozemarijn, venkel, citoen, garnalen, crème fraîche, witte wijnazijn, mosterd, bieslook, honing, paprikapoeder, noedels, pasta, rijst, yoghurt, tomatenpuree, kaas, basilicum, olijven, melk, bloem, hert, komijnekaas en  italiaanse kruiden. En andere groenten zoals: aardappelen, wortel, bietjes, pastinaak, knoflook, uien, koolraap, oesterzwammen, champignons, rode ui, bosui, veldsla, radijs, bleekselderij, selderij, winterpeen, venkel, zuurkool, sperziebonen, tomaten, paprika, asperges, peultjes en spinazie. Gedroogde knolselderij wordt gebruikt als zoutvervanger in een zoutarm dieet. Droog, vorstvrij en donker is knolselderij erg lang te bewaren (3 – 4 maanden).


Extra informatie Zaai instructies Downloads