Cherrytomaat Fahrenheit Blues is een spectaculaire blauwe cherrytomaten soort. Deze soort is ontwikkeld door de bekende kweker Tom Wagner uit Amerika. Cherrytomaat Fahrenheit Blues is vermoedelijk een afstammeling van OSU Blue. De kleine ronde tomaatjes hebben een gemiddeld gewicht van 5 - 15 gram per stuk en een diameter van 2 - 3 cm. Ze rijpen van zeer donkerblauw naar bruinrood met een blauwe zweem en blauwe schouders. Hoe meer zon hoe donkerder de tomaatjes worden. De plant is zeer productief. Zowel de plant als de tomaatjes zijn erg decoratief. Het donkergroene blad is opvallend gekruld. Dit gekrulde blad zorgt ervoor dat de tomaatjes veel zon opvangen. De smaak van cherrytomaat Fahrenheit Blues is zeer lekker, zeker voor een blauwe tomaat met een verrassende hoeveelheid zoet. De kleine tomaatjes hebben veel vruchtvlees met een goede bite en ook veel gel. De schil is lekker zacht. Deze middelvroege soort geeft een zeer goede opbrengst.
Gebruik deze tomaten in pastasauzen, salades, in soepen, ketchup, op brood en direct van de plant als heerlijke en gezonde snack. Tomaten bevatten veel vitamine C en lycopeen. Dit wordt het beste opgenomen in het lichaam als de tomaten zijn verwarmd. Blauwe tomaten bevatten veel anthocyaninen. Volgens sommige onderzoeken zijn de anthocyaninen (anti-oxidanten) die de paarse kleur veroorzaken bij deze tomaten zeer gezond. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 150 - 180 cm.
Binnen zaaien: februari - april
Kiemtijd: 6 -14 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 25 °C
Zaaidiepte: 2 - 3 mm
Uitplanten in de kas: zodra de zaailingen 20 cm groot zijn
Uitplanten in de volle grond: midden mei (na de IJsheiligen)
Plantafstand: 45 - 50 cm
Standplaats: zonnig - beschut (kas)
Dagen tot oogst: 60 - 90
Binnen zaaien kan vanaf februari in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan, bedek ze niet met grond omdat tomaten lichtkiemers zijn. Zet de trays warm weg op 20 - 25 °C en bedek de trays met huishoudfolie of een deksel. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Houd goed vochtig, maar niet te nat om rotting van de zaden te voorkomen. Verwijder de folie of het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verspeen de jonge zaailingen na een dag of 10 in apartje potjes. Zet ze nu iets koeler weg, rond 18 - 20 °C
Hard de tomaten, midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst af. Zet de potjes gedurende een week weg bij een temperatuur van 15 - 18 °C en geef ze gedurende deze periode weinig water. Zet ze na deze week op een zonnige en beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond buiten of in een onverwarmde kas.
Voor een goede oogst is het belangrijk om de planten goed te onderhouden. Zorg allereerst voor een goede ondersteuning door middel van stokken. Verwijder alle zijtakken die in de bladoksels ontstaan, het zogenaamde dieven. Rond eind juli - begin augustus is het belangrijk om de bladeren onder de laagst hangende trossen tomaten te verwijderen. Vanaf eind augustus - begin september kunnen alle bladeren worden verwijderd samen met de bovenste toppen van de planten zodat alle resterende groene tomaten nog een kans krijgen om te rijpen. Oogst de tomaten door ze met een schaar van de plant af te knippen. Tomaten kunnen niet lang worden bewaard. Bewaar tomaten buiten de koelkast. Tomaten die bijvoorbeeld tot saus zijn verwerkt kunnen wel worden ingevroren.