Dit blauw-paars bloeiende ras produceert een overvloed aan paarse peulen met veel groene capucijners. Deze forse plant wordt 160 cm hoog en moet goed opgebonden worden aan gaas omdat hij anders omvalt. Deze smaakvolle capucijners kunnen zowel jong als ouder worden gegeten.
Binnen/onder glas zaaien: vanaf half januari
Buiten zaaien: maart - half mei
Zaaidiepte: 3-4 cm
Kiemtemperatuur: 16 - 22°C
Kiemtijd: 12 - 21 dagen
Zaaien in regels: 40 - 45 cm
Plantafstand: 10-15 cm
Standplaats: zonnig
Oogsten: 90-120 dagen
Voor een vroege oogst kan er vanaf half januari binnen in een onverwarmde kamer of buiten onder glas worden voorgezaaid. Zaai in trays met goede zaaigrond on de paar centimeters 1 zaadje. Bedek met een dikke laag zaaigrond en houd de grond goed vochtig. Laat de zaailingen in maart een paar dagen geleidelijk afharden en zet ze dan op een zonnige plaats in de vollegrond.
Direct in de vollegrond zaaien kan vanaf maart. Zaai op een zonnige plaats en bedek de zaden met een dikke laag zaaigrond. Zorg voor ondersteuning met gaas.
Regelmatig plukken stimuleert de groei van nieuwe peulen. Bescherm de planten tegen vogels met bijv. een net. Geef de peulen vooral bij droog weer voldoende water. Oogst de peulen zodra ze dik en vol zijn. De peulen moeten gedopt worden en dit is een behoorlijk vies karwei. Peulen kunnen 2 - 3 dagen in de groentela van de koelkast worden bewaard.