Rozemarijn komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Rozemarijn is heerlijk in combinatie met lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, eieren, kaas, pasta, schaal- en schelpdieren, bij groenten, soepen en aardappelen. Rozemarijn is ook een belangrijk onderdeel van Provençaalse kruiden en van een Bouquet garni. Rozemarijn wordt ook veel gebruikt in sauzen, stoofschotels, roerbakgerechten, ovengerechten, pastagerechten, marinades, bij wild, in soepen, salades, aardappelgerechten, eierengerechten (omelet) en in kruidenboter.
Rozemarijn is een zeer geliefd kruid in de Franse, Italiaanse, Spaanse, Griekse, Marokkaanse, Tunesische, Engelse en Nederlandse keuken. Rozemarijn kan worden meegekookt in de gerechten. Rozemarijn wordt zowel vers als gedroogd gebruikt. Gedroogde Rozemarijn is sterker van smaak. Van Rozemarijn worden de blaadjes gebruikt of Rozemarijn wordt in z'n geheel aan een gerecht toegevoegd. Rozemarijn wordt ook gebruikt om thee van te zetten. Deze thee wordt gebruikt als stimulerend middel, tegen vermoeidheid en tegen spijsverteringsproblemen. Winterharde meerjarige. Hoogte: 30 - 60 cm.
Productgroep | Kruiden plantjes |
---|