Pronkboon Prizewinner doet zijn naam eer aan. Deze populaire, productieve en betrouwbare soort produceert een overvloed aan lange, rechte, lichtgroene, sappige ongeveer 30 cm lange bonen met een heerlijke, ouderwetse smaak.
De bonen zijn vrijwel draadloos en de lekkere smaak komt het beste uit als de bonen in stukjes worden gesneden en daarna kortgekookt, gestoomd, geroerbakt of eventueel in de soep. Ook de binnenste paarsige bonen zijn geschikt voor diverse gerechten. Deze planten hebben een goede en stevige ondersteuning nodig. Hoogte: 275 - 300 cm.
Zaaitemperatuur: 18 - 22ºC
Zaaidiepte: 3 tot 4 cm
Kiemtijd: 7 tot 14 dagen
Zaaitijd binnen: vanaf april
Zaaitijd buiten: midden mei
Voor een vroege oogst zaai de zaden binnen ongeveer 6 weken voor de laatste nachtvorst. Zaai de zaden in individuele potten 3 tot 4 cm diep bij een temperatuur van 18 - 22ºC.
Direct in de volle grond zaaien kan vanaf midden mei zodra de kans op nachtvorst is geweken en de grond is opgewarmd in de vroege Lentezon. Bonen hebben een hekel aan koude grond.