Pepino Kendall’s Gold wordt ook wel meloenpeer genoemd. Hij rijpt van groen met paarse strepen naar prachtig goudgeel met paarse strepen. De smaak van deze pepino is heerlijk zoet en doet denken aan de smaak van meloen Honeydew. Hij heeft erg zoet, stevig vruchtvlees. De schil is net als bij een appel vrij hard en daardoor is de Pepino langer te bewaren. Hij bevat veel vitamine C.
Gebruik als fruit of in combinatie met ijs als toetje of maak er een heerlijke exotische vruchtensalade van samen met bijv. ananas en andere exotisch fruit. Hij is ook goed te combineren met zoute smaken zoals bijv. bacon, ham en vis. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 70 cm.
Binnen zaaien: februari - maart
Buiten zaaien: april - mei
Kiemen: 7- 16 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 26 °C
Zaaidiepte: ½ - 1 cm
Plantafstand: 60 - 75 cm
Standplaats: zonnig - beschut tegen de wind
Dagen tot oogst: 120 - 130
Binnen zaaien kan vanaf februari in aparte potjes gevuld met goed vochtig gemaakte zaaigrond. Zaai per potje 1 zaadje en bedek het met een dun laagje grond. Zet de potjes goed warm en licht weg in een propagator. Bedek de potjes met huishoudfolie om het vocht binnen te houden. Verwijder het huishoudfolie zodra de zaailingen opkomen. Zet de zaailingen vanaf eind april enkele dagen (10) overdag buiten om ze af te laten harden. Hierna kunnen ze op een zeer zonnige, warme en tegen wind beschutte plaats worden gezet.
Vanaf midden april, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, kan er buiten worden gezaaid. Zorg voor een warme, zonnige en beschutte plek. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Geef vooral tijdens de kieming en bij droogte voldoende water. Oogst de pepino's door ze voorzichtig met een schaar van de plant te knippen.