Exotische Zaden

Bij 123zaden vindt u ook een aantal diverse exotische zaden in het assortiment. Bijvoorbeeld tropische zaden voor Agaves en aanverwanten, bananen en palmen. Deze zijn vrijwel allemaal winterhard.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.


Tropische zaden voor in uw tuin

Ook in Nederland kunt u tegenwoordig gewoon een palm in uw tuin planten. Er zijn genoeg tropsiche plantensoorten die zich ook in het Nederlandse klimaat prima voelen. De bananenplant Helen’s hybrid bijvoorbeeld. Naast dat het een mooie plant is, met prachtige grote bladeren met een rode onderkant, groeien er ook heerlijk zoete vruchten aan. En misschien wel het belangrijkste voor de Nederlandse tuin; deze bananenplant is winterhard. Met deze tropische zaden kunt u dus in uw eigen tuin mooie exotische planten kweken.

Exotische zaden voor palmen

Ook verschillende soorten palmen zijn makkelijk zelf te kweken. Op een zonnige plek in de volle grond, met voldoende water en bemesting groeien de palmen goed. Alleen de zaailingen en jonge boompjes moeten tegen vorst en sneeuw beschermd worden. De volwassen palmen zijn winterhard. Veel plamen vinden hun oorsprong in het Himalayagebied en zijn daardoor gewend aan een uiteenlopend klimaat. Er zijn zaden voor palmen verkrijgbaar die relatief klein blijven, en ook als kamerplant goed staan, tot een metershoge palmboom voor in uw tuin. Om het tropische perk compleet te maken zijn de Agaves mooie planten om de bodem mee te vullen.

Tropische planten zaden kopen

Volwassen palmbomen en andere volwassen tropische planten zijn vaak erg duur. Exotische zaden zijn in vergelijking daarmee heel goedkoop. En exotische planten zelf kweken is helemaal niet zo moeilijk. Met een goede verzorging staan er na enkele jaren prachtige tropische planten en bomen in uw tuin. Dat u ze zelf van het zaadje tot aan dat mooie eindresultaat heeft gebracht geeft natuurlijk een extra trots gevoel. Koop daarom op 123zaden.nl uw exotische zaden. In tegenstelling tot de volgroeide boom of plant past uw bestelling makkelijk door de brievenbus. In ons hoogseizoen versturen wij de bestellingen 5 dagen per week. U ontvangt uw bestelling dus makkelijke en snel.