Deze koriandersoort is speciaal ontwikkeld voor de kweek in bloempotten of bakken. Hij is snelopkomend en compact. Zet de bloempotten bij voorkeur in een vensterbank met veel licht en zon. Oogst regelmatig om doorgroeien te bevorderen.
Koriander wordt veel gebruikt in de Oosterse en Marokkaanse keuken in o.a. stoofschotels, curries en soepen met kokosmelk. Omdat de smaak beinvloed wordt door lang koken, moet het niet te lang meekoken. Het kan eventueel ook over de gerechten worden gestrooid na het koken.
Binnen zaaien: maart - juni
Zaaidiepte: 1 cm
Kiemtemperatuur: 20 - 25°C
Kiemtijd: 5 - 10 dagen
Potdiepte: 15 - 25 cm
Standplaats: zonnig
Vanaf maart kan er binnen in een diepe pot worden gezaaid. Zaai een kleine hoeveelheid zaden per keer. Dek de zaden af met wat goede zaaigrond. Koriander heeft een lange penwortel, dus zorg ervoor dat de pot zeker 15 cm diep is. Ook is een goede drainage belangrijk omdat deze plant niet van te natte voeten houdt. Zet op een zonnige plaats en oogst regelmatig. Zet niet in de vensterbank omdat dit vooral in de zomer veel te warm kan worden voor de plant.
Tip:
Wij adviseren Herb Focus voor al uw kruiden.
Verkrijgbaar in: 300 ml fles - 1 liter fles
Herb Focus is zeer geschikt voor keukenkruiden in potten, containers e.d. Kruiden zoals Peterselie, Basilicum, Koriander, Tijm, Dille en dergelijks. Kruiden in potten en containers hebben veel baat bij een regelmatige Herb focus gift en zullen reageren met een uitbundige groei. Herb Focus is speciaal ontwikkeld voor de specifieke behoefte van pot kruiden en gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en ervaring met de kweek van kruiden op commerciele schaal. Deze formule zal de groei van gezonde, groene bladeren opwekken en ondersteunen. |
 |
Bewaren