Winkelen per
Geschikt voor m2 moestuin
  1. Nee (4)

Aardbeien zaden

Aardbeien zijn heerlijke vruchten die het lekkerst smaken als ze echt vers zijn. Verser dan aardbeien uit eigen tuin kan niet. Deze zeer geliefde, zoete vruchten zijn heel gemakkelijk zelf te kweken. Degenen die minder ruimte hebben kunnen zelf aardbeien kweken in een pot of vierkante moestuin want hier zijn aardbeien zaden heel geschikt voor.


Aardbeien uit eigen tuin

Verse aardbeien zijn het allerlekkerst. Zelf aardbeien kweken is daarom een goed idee. Zodra u de aardbeien oogst kunt u ze meteen verwerken in allerlei heerlijke gerechten. Ze smaken goed in yoghurt, als toetje of ontbijt, en natuurlijk zijn ze niet te missen in een lekkere fruitsalade. Heeft u een blender in de keuken staan? Dan kunt u ook een aardbeien smoothie maken. Doe er een aantal andere vruchten bij en u krijgt een lekker fris en gezond drankje. En met roomijs en melk maakt u in een handomdraai een aardbeien milkshake. Maar een klassiek beschuitje met aardbeien blijft natuurlijk ook altijd lekker. Een heleboel mogelijkheden dus, en met aardbeien uit eigen tuin allemaal binnen handbereik.

Zelf aardbeien kweken

Zelf aardbeien kweken is helemaal niet moeilijk. Begin eind februari met het zaaien van de aardbeienzaadjes en geniet van juli tot september van uw eigen aardbeien. Het zaaien kan in een kweekbak die binnen staat. De zaadjes hebben licht nodig om te ontkiemen dus er hoeft maar een heel dun laagje zaaigrond over de aardbeien zaden heen. De zaadjes hebben een temperatuur van 18 tot 20 graden nodig dus de vensterbank is een goede plek om de bak neer te zetten. Als de plantjes goed gegroeid zijn kunnen ze in aparte potjes geplaatst worden en uiteindelijk, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, kunnen ze buiten gepoot worden. Van juli tot september kunnen de aardbeien geoogst worden en kunt u genieten van deze heerlijke zomervrucht.

Voor elke soort aardbeien zaden hebben wij zaai instructies opgesteld. Hierin vindt u alle stappen van het kweekproces uitgebreid terug met extra tips om zelf aardbeien te kweken.  

Aardbeien zaden kopen

123zaden heeft het grootste assortiment zaden van Nederland. Uiteraard hebben we ook een aantal aardbeien zaden in ons assortiment. Wilt u aardbeien zaden kopen? Bestel ze dan nu online. Van 1 januari tot 30 juni loopt ons hoogseizoen. We verzenden dan binnen 24 uur. U kunt dus al snel aan de slag met zelf aardbeien kweken.