De Groene Bes is een lid van de Nachtschade familie. Hij komt oorspronkelijk uit Australië. De compacte planten bloeien met fraaie, kleine witte bloemetjes. Hierna komt er een overvloed aan van lichtgroene en kleine ronde besjes. De rijpe bessen zijn iets doorzichtiger en donkerder groen.
De smaak is exotisch, licht zoet en doet in de verte aan tomaten denken. Gebruik de Groene Bes niet rauw. Hij kan worden gewokt. Ook kan er heerlijke jam, sap, saus of konfijt van worden gemaakt. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 50 - 100 cm.
Binnen zaaien: maart - mei
Kiemtijd: 10 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 19 - 22 °C
Zaaidiepte: 1 - 2 mm
Plantafstand: 45 - 50 cm
Standplaats: zonnig - beschut (kas)
Oogstperiode: half juli - oktober
Binnen zaaien kan vanaf maart in trays gevuld met vochtige potgrond. De zaden van deze tomaatachtige staan er om bekend dat ze zeer onregelmatig kunnen kiemen. Geef niet te snel op. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan. Bedek de zaden niet, het gaat hier namelijk om een lichtkiemer. Zet de trays in een warme kamer of propagator. Houd de temperatuur zo constant mogelijk tussen de 19 - 22 °C. Laat vooral de temperatuur 's nachts niet dalen. Bedek de trays met een deksel of huishoudfolie om het vocht binnen te houden. Houd goed vochtig, maar niet te nat om rotting van de zaden te voorkomen.
Verwijder de folie of het deksel zodra de zaailingen opkomen. Zet de jonge zaailingen na 10 - 14 dagen in aparte potten. Zet deze potjes wat koeler weg op ongeveer 18 °C. Hard de planten af vanaf begin mei, door ze ongeveer 10 - 14 dagen overdag buiten in de zon te zetten. Na deze periode kunnen de planten op een zonnige en beschutte plaats buiten of in een onverwarmde kas worden gezet. Houd een plantafstand aan van 45 - 50 cm. Houd de planten vochtig maar niet te nat. Geef uw planten, zodra de vruchten zich gaan vormen, elke week wat vloeibare tomatenvoeding. Vanaf half juli kan er worden geoogst. Pluk de vruchtjes regelmatig om de groei van nieuwe besjes te bevorderen.