Augurk Hokus is een heerlijk smakende, biologisch geteelde, lichtgroene, niet bittere augurkensoort die buiten op een zonnige plek met beschutting tegen de wind kan worden gekweekt. Oogst regelmatig om de groei te bevorderen en verwijder te dikke augurken omdat deze niet goed ingemaakt kunnen worden.
Deze soort heeft weinig last van meeldauw. Hokus kan vrij lang doorgeoogst worden. Gebruik Hokus met kruiden en azijn ingemaakt in zijn geheel of in plakken. Ook heerlijk in een frisse zomersalade.
Binnen zaaien: vanaf april
Buiten zaaien: vanaf mei
Kiemen: 3 - 7 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 22 °C
Zaaidiepte: 1 - 1½ cm
Uitplanten: Uiterlijk 3 weken na het zaaien bij een grondtemperatuur van 15 - 18°C
Plantafstand: 1 m²
Standplaats: zonnig - beschut
Oogstperiode: juni - september
Zaai de zaden binnen 1 - 1½ cm diep in potten in goede zaaigrond. Zet de zaailingen na een week of drie, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, buiten in een kas of op een beschutte, zonnige plaats. Wees heel voorzichtig met de kwetsbare wortels van de jonge plantjes. Zet de planten in een kas of op een zonnige beschutte plaats.
Buiten kan er vanaf mei worden gezaaid, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, op een zonnige beschutte plaats. Houd de jonge zaailingen goed vochtig en onkruidvrij. Geef de augurken tijdens de groei voldoende water en laat de grond zeker niet uitdrogen. Oogst de augurken door ze voorzichtig met een klein stukje steel van de plant te knippen. Augurken kunnen zeer goed met wat azijn en kruiden worden ingemaakt.