Bietje Egyptische Platronde is een biologisch gekweekte, vroege bietensoort. Hij wordt ook wel Egitto Migliorata genoemd. Deze bietensoort komt oorspronkelijk uit Italië. De bietjes zijn mediumgroot met een afgeplatte bolvorm en dunne worteltjes. Het donkerrode vlees heeft geen ringen en een heerlijk zoete, aardse smaak. De buitenkant van de bieten is glad. Dit is een zomerbietensoort.
Bietjes zijn zeer gezond en veelzijdig. Ze bevatten o.a.: vitamine B1, B2, B5, B6, B11 en C. En de mineralen: natrium, calcium, mangaan, kalium, ijzer, fosfor, magnesium, koper en zink. Ook zitten er veel vezels, betanine en vulgaxanthine en weinig calorieën in bietjes. Daarom zijn bietjes erg gezond. U kunt bietjes koken, in de oven klaarmaken, rauw bereiden, bakken, stomen, stoven, inmaken in zuur en gebruiken in soepen en stamppotten. Bietjes zijn heerlijk in combinatie met: appel, aardappelen, sla, uien, wortel, knoflook, citroen, sinaasappel, kaas, zure room, noten, bieslook, augurk, rucola, veldsla, spinazie, rundvlees, eieren, kip, gehakt en spek. Winterharde eenjarige.