categorieën kruiden
terug naar product overzicht

Dille bouquet

Soort

Kruiden

Latijnse naam

Anethum graveolens

Bestelnummer

433

Prijs

€ 1.60

Merk

123zaden Topselect

Zaden

1.800

Voorraad

Voldoende

Deze dille is de variant die bekend staat als Bouquet. Deze plant is eenjarig, met gele bloemschermen. Het gebladerte en de stengels hebben een zeer sterk aroma. Dille kan vers of gedroogd gebruikt worden in salades, soepen, stoofpotten, dipsauzen, bij visgerechten, in sauzen, omeletten en in groentegerechten. Belangrijk is om dille niet mee te koken in een gerecht omdat het hierdoor zijn smaak verliest.  Dillezaadjes worden gebruikt bij het inmaken van augurken en groenten in het zuur.

 

Soort
Variƫteit
Latijnse naam
Zaaihandleiding
Inhoud

Kruiden
Dille bouquet
Anethum graveolens
Wordt meegeleverd
1800 zaden

Dille bouquet

printen

Buiten zaaien: april - mei

Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm

Kiemtijd: 14 - 21 dagen

Kiemtemperatuur: 15 - 25°C

Plantafstand: 20 - 25 cm

Standplaats:  Volle zon

Dagen tot oogst: 60 - 70

 

Zaaien vanaf april - mei na de laatste nachtvorst. Zaai direct in de volle grond of in een grote pot, Dille planten worden niet graag verplant.

 

Zaai de zaden vlak op de grond en druk ze licht in, dek de zaden licht af.  Dille groeit het best in een goed gedraineerde grond, zorg wel voor beschutting tegen harde wind.

 

Zaai Dille niet naast Venkel om kruisbestuiving te voorkomen met inferieure nakomelingen als resultaat.

 

Dille zaden kunnen tot 5 jaar hun kiemkracht behouden.

 

Tip:

Wij adviseren Herb Focus voor al uw kruiden.

 

Verkrijgbaar in: 300 ml fles - 1 liter fles

 

Herb Focus is zeer geschikt voor keukenkruiden in potten, containers e.d. Kruiden zoals Peterselie, Basilicum, Koriander, Tijm, Dille en dergelijks. Kruiden in potten en containers hebben veel baat bij een regelmatige Herb focus gift en zullen reageren met een uitbundige groei. Herb Focus is speciaal ontwikkeld voor de specifieke behoefte van pot kruiden en gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en ervaring met de kweek van kruiden op commerciele schaal. Deze formule zal de groei van gezonde, groene bladeren opwekken en ondersteunen.