categorieën afrikaantje
terug naar product overzicht

Naughty Marietta

Bestelnummer

1940

Prijs

€ 1.10

Merk

123zaden Topselect

Zaden

± 300

Voorraad

Tijdelijk uitverkocht!

Dit product is tijdelijk uitverkocht!

Deze laagblijvende Afrikaan heeft kleine, enkelbloemige, opvallende, gele bloemen met een aparte rode tekening op korte stengels met lichtgroen, geveerd, geurig blad. Geschikt als snijbloem, voor borders, bloempotten en voor het kleurig opvullen van gaten in de tuin. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om nog langer te kunnen genieten van deze kleurrijke, vrolijke aanwinst voor elke tuin of bloembak. Eenjarig. Hoogte: 20 -25 cm.

Variƫteit
Type
Zaaihandleiding
Inhoud

Naughty Marietta
Eenjarig
Wordt meegeleverd
1 gram

Naughty Marietta

printen

Zaaitijd binnen: maart - april

Zaaitijd buiten: eind mei - augustus

Zaaitemperatuur: 15 - 20 °C

Zaaidiepte: 1-1½ cm

Kiemtijd: 5 - 8 dagen

Zaaiafstand in rijen: 30 cm

Plantafstand: 30-40 cm

Standplaats: zonnig/goed gedraineerd

 

Vanaf eind maart kan er binnen in een warme vensterbank of in een propagator worden gezaaid. De bodemtemperatuur moet minstens 15 °C zijn. Het is belangrijk dat de temperatuur zo constant mogelijk is, dit zorgt namelijk voor een betere kieming. Voor het zaaien kan een tray met zaaigrond worden gebruikt, dek de zaden af met een laagje zaaigrond van 1-1½ cm. Na het zaaien en tijdens het kiemen de grond goed vochtig houden. Dek de tray af met huishoudfolie of een deksel.

 

Zodra de jonge zaailingen opkomen het huishoudfolie of het deksel verwijderen. Zet de jonge zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren in aparte potten. Laat ze eind mei, enkele dagen aan de buitentemperatuur wennen, vermijdt vorst. Hierna kunnen ze op hun vaste plaats worden gezet. Houd  30-40 cm ruimte aan. Bescherm de jonge zaailingen tegen slakken. Afrikaantjes hebben een zonnige standplaats met goede drainage nodig. Vochtig en onkruidvrij houden. Zaai ook enkele zaadjes in aparte potten om gaten in borders mee op te vullen.

 

Vanaf eind mei, als er geen kans meer is op nachtvorst, kan er ook direct in de volle grond worden gezaaid in een geprepareerd zaaibed in de gewenste positie. Zaai dun in rijen die 30 cm van elkaar af liggen en bedek de zaden met een laagje zaaigrond van 1 - 1½ cm. Voorzichtig aandrukken en daarna vochtig houden. Wanneer de jonge zaailingen groot genoeg zijn, uitdunnen tot 30-40 cm ruimte per plant. Vochtig en onkruidvrij houden. Bescherm de jonge zaailingen tegen slakken. Afrikaantjes hebben een zonnige standplaats met goede drainage nodig. Vochtig en onkruidvrij houden. Zaai ook enkele zaadjes in aparte potten om gaten in borders mee op te vullen.